Як зробити помаду

Як зробити помадуУ наші дні губна помада це не просто декоративна косметика, це ще і відмінний захисник губ від різних несприятливих зовнішніх факторів, крім того помада зволожує, живить і відновлює ніжну шкіру губ. Раніше помада володіла одною властивістю – надавання кольору, сьогодні ж різноманіття колірної гамми і її властивостей, може спантеличити навіть світову модницю.

Адже виробники всього світу постійно працюють над поліпшенням і збільшенням різновидів помади, щоб кожна жінка змогла знайти саме те, що їй найбільше підійде. На жаль, на питання як зробити помаду далеко не всі здатні відповісти. А справжня жінка повинна знати хоча б основні моменти виробництва цього незамінного атрибуту своєї косметички. Отже, потрібно детально розібратися в цьому питанні.

Отже, як зробити помаду? Вже впродовж багатьох століть рецептура помади істотно не змінювалася, головними її складовими компонентами як і раніше є віск, жири та олії. Воски визначають форму помади, забезпечують її пластичність та міцність. Масла роблять структуру помади ніжною, вони живлять і пом’якшують шкіру губ, а також служать розчинником для деяких фарбувальних пігментів. Основним маслом у виробництві помади служить рицинове, так як воно стійке до окислення. Жири забезпечують твердість помади, крім того залишаючи стійку плівку, вони захищають шкіру губ від різних несприятливих впливів. Крім основних структурних компонентів до складу сучасних помад входять різні полімери, що забезпечують захист губ і додають помаді унікальні властивості.

Говорячи про те, як зробити помаду, необхідно відзначити, що перший етап її виробництва є приготування жирової основи. Після зважування необхідних компонентів їх розплавляють при певній температурі в спеціальних котлах. Окремо готують фарбувальну пасту, що містить пігменти і барвники, подрібнені до 15 мікрон, щоб в результаті вийшла помада однорідної текстури. Після цього основу і фарбувальну пасту з’єднують і перемішують різними мішалками близько години. Далі при температурі 65-70 ° С в суміш додають антиоксиданти, віддушки та активні добавки, після чого маса перемішується і надходить у гомогенізатор. Там вона знову перемішується зі швидкістю близько трьох тисяч обертів на хвилину, а потім проходить вакуумну обробку, для виключення з маси скупчень повітря. Готову суміш переливають в ємності, після чого вона кристалізується протягом 48 годин. Далі проходить процес формування, який буває автоматичним, напівавтоматичним і ручним. На стадії формовки роблять усілякі модні форми олівця помади – скошені, конусоподібні та інші. Відповідаючи на питання, як зробити помаду потрібно відзначити, що більшість компаній користується ручним способом формування, так як за допомогою нього забезпечується більш надійна якість продукції.

За допомогою сучасного обладнання, завдяки якому фасувальники не доторкаються руками до продукції, здійснюється фасовка помад по пеналам. Після того як помаду помістили в пенал вона піддається оплавлення, щоб знищити мікроорганізми і надати продукту товарний вигляд. Далі пенал закривається і передається на упаковку. Контроль якості продукції здійснюється на трьох стадіях виробництва: приготуванні маси, формуванні і оплавленні.

Приблизно так з деякими модифікаціями виглядає процес виробництва помади у багатьох виробників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *