Головна > Мистецтво привабливості > Корисні поради > Приготування домашніх квітково-фруктових парфумів

Приготування домашніх квітково-фруктових парфумів

Приготування домашніх квітково-фруктових парфумівЯкщо ви колись читали етикетки на флакончиках парфумів, ви могли помітити, що парфуми, зроблені професіоналами, зазвичай містять суміші квіткових і фруктових ароматів, часто з домішкою деревних запахів. Парфумери використовують «верхні», «середні» і «нижні» ноти, щоб створити чудову гармонію ароматів. Ви можете навчитися основам виготовлення квітково-фруктових домашніх парфумів, які будуть відповідати вашому смаку.

Інгредіенти:

– 15 і 10 крапель двох видів цитрусових ефірних масел;
– 8 крапель трьох видів квіткових ефірних олій;
– 4 і 2 краплі двох видів деревних ефірних масел для нижніх нот;
– 1/2 чайної ложки дистильованої води;
– 5 чайних ложок 40-градусної горілки або іншого спиртного напою;
– Скляний флакончик з корком.

1. Вибрати аромати, які будете використовувати. При виготовленні парфумів вам потрібно вибрати 3 категорії ароматів. Верхні ноти найчастіше бувають фруктовими свіжими цитрусовими запахами, їх ви відчуваєте в першу чергу, але всього на кілька секунд. Потім вони поступаються місцем середнім нотах, зазвичай квітковим. Вони залишаються дещо довше, ніж верхні ноти, і повинні з’єднати разом верхні і нижні ноти. Потім настає черга нижніх нот, які відчуваються найдовше. Цитрусовими нотами можуть бути аромати лимона, апельсина, грейпфрута, лайма чи бергамоту. До квіткових відносяться ноти жасмину, троянди, іланг-іланг, герані, фрезії, піона і іриса. Для нижніх нот вибирайте деревні запахи, такі як сандал, мускус, ваніль, дубовий мох, геліотроп, амбра, мох, гвоздика і ветивер. Це лише кілька прикладів, насправді в кожній категорії ароматів набагато більше.
2. Змішайте масла і спирт. Відміряйте горілку (або інший спиртний напій) і додавайте до неї по 1 краплі масла. Змішуйте кожну краплю зі спиртом, перш ніж додати наступну. Коли ви з’єднаєте з горілкою всі масла, залиште їх постояти протягом 48 годин. У цей час не пересувайте і не перемішуйте парфуми. Це важливо для правильного змішування масел.
3. Додайте воду. Після того, як спирт і масла постоять, влийте в суміш дистильовану воду. Знову ж, робіть це повільно, щоб вона могла перемішатися з іншими компонентами. Після того, як вода додана, нехай парфуми ще постоять. Парфумам потрібно дозріти. На це піде приблизно 3 тижні.
4. Як тільки пройде час, відведений на дозрівання парфумів, відфільтруйте їх крізь кавовий фільтр, щоб очистити від утвореного осаду. Очищену суміш перелийте у флакончик з темного скла з корком.

Примітка:
– Ретельно записуйте кількість використаних ефірних масел, щоб наступного разу вам можна було легко модифікувати рецепт на свій розсуд. Пам’ятайте, що лише 1 або 2 краплі ефірного масла можуть повністю змінити аромат суміші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *