Головна > Мистецтво привабливості > Корисні поради > 5 порад для правильного харчування взимку

5 порад для правильного харчування взимку

5 порад для правильного харчування взимку

Подобається вам чи ні, однак, сезон застуди та грип , а точніше, зима, вже стоїть на порозі. І складається таке відчуття, що навколо завжди є хтось, хто шмаркає носом, кашляє і чхає, так би мовити відповідає погоді на вулиці. Що ж робити, якщо не дуже – то хочеться хворіти? Насправді, захистити себе від всіляких застуд і грипу зовсім нескладно! Трохи профілактики і ретельний аналіз того, що вам можна і не можна їсти – і вам не страшні ні морози, ні бурхливий вітер!

Отже, представляємо вашій увазі дуже цікаві і корисні поради від дієтологів про те, як уберегти взимку своє здоров’я за допомогою правильного харчування.

1. Шкідливі продукти

Коли справа доходить до боротьби із застудою і грипом, найчастіше найнебезпечнішими продуктами виступають ті, які оточують нас всюди: на роботі, на навчанні і вдома (а може бути, ви вживаєте їх і прямо зараз), але ми навіть не підозрюємо про це. Постарайтеся захистити від них себе і всю свою, можливо вже чхаючу і кашляючу, сім’ю.

Отже, першим у нашому списку буде цукор. Люди хворіють відразу після Хеллоуїна, бо зазвичай на це свято буквально напихають себе всілякими цукерками! Цукор буквально руйнує імунну систему і піддає вас ризику захворювання. Він пригнічує захисну реакцію в крові.

Також, до продуктів, які можуть зашкодити вашому здоровому стану, належать молочні продукти. Білок у них пригнічує захисну систему шлунково-кишкового тракту (кишечника). Якщо ви знаєте, що, наприклад, сьогодні вам необхідно буде провести якийсь час у великій компанії людей і хтось з них буде застуджений, – не варто вживати молочні продукти, так ваш організм зможе в повну силу боротися з вірусами.

2. Корисні продукти

У боротьбі з застудою і грипом ( або в заходах профілактики ) вам відмінно допоможуть продукти, які містять безліч корисних для імунітету і в цілому для організму речовин. На щастя для нас всі вони з’являються саме в холодну і небезпечну для нашого організму пору року. До них відносяться коренеплоди, гранати, хурма, гарбуз і темно-листова зелень. Також зверніть свою увагу на горіхи і насіння, дивно, але вони теж допоможуть вам захистити себе від всіляких вірусів.

Зокрема, хурма відмінно допомагає в боротьбі з кашлем, нарівні з азіатською грушею і гранатами. Запасіться продуктами, що містять вітамін С, а також часником – ось він то вже з легкістю впорається з будь-якою застудою. Можна, наприклад, готувати солодку картоплю з часником, це дуже просте, але смачне і корисне блюдо.

3. Продукти, які борються із застудою і грипом

Багато хто вважає, що рясне вживання сирих овочів допоможе їм захиститися від всіляких застуд і принесе тільки користь їх організму. Але дієтологи стверджують зворотнє. Овочі необхідно готувати, а не вживати в сирому вигляді. Це допомагає утримувати температуру тіла оптимальною, коли віруси тільки й чекають, що вона почне коливатися через вживання сирих овочів. Намагайтеся частіше готувати овочі, додаючи їх, наприклад, в чилі, супи або рагу.

Також слід запам’ятати, що часте вживання чаїв ( для боротьби з зневоднюванням) може як раз таки і привести до нього, якщо невірно підібрати інгредієнти для чаю. У даному випадку, наприклад, не варто заварювати чай з кульбабою. Намагайтеся додавати в чай “зволожуючі” компоненти, такі як малина, гранат і ромашка.

4. Вживання рідини

Люди самі винні в тому, що їх організм зневоднений. Багато п’ють воду набагато більше норми, коли на вулиці спекотно, але забувають це робити в холодну погоду. Так як же нам поступати, запитаєте ви? Незалежно від сезону, ви повинні пити певну кількість води щодня. Щоб розрахувати цю кількість, необхідно взяти свою масу тіла, розділити навпіл і ви отримаєте необхідну кількість в унціях. Також намагайтеся пити більш теплу воду, приблизно кімнатної температури, щоб не створювати стресових ситуацій для свого організму.

5. Проста в приготуванні здорова їжа

Більшість людей вважає, що харчуватися правильно в зимовий час набагато складніше, ніж в інші сезони, так як продукти для корисних страв коштують набагато дорожче, та й виглядають якось не привабливо. Але це зовсім не так. Намагайтеся готувати з тих продуктів, які якраз дозрівають до холодного часу року ( коренеплоди, гарбуз).

Також наші відомі дієтологи радять готувати їжу повільно, не підсмажуючи продукти на великому вогні. Навпаки, потрібно поступово тушкувати їжу, особливо, якщо ви хочете приготувати заздалегідь заморожені продукти. У багатьох продуктах міститься величезна кількість корисних речовин, які вбиваються при швидкому смаженні. Але коли страва потихеньку тушкується на плиті, ви зможете врятувати його корисну складову.

Існує величезна кількість всіляких продуктів, які дозволять вам отримати якомога більше корисних вітамінів в холодну пору року. Не обов’язково забороняти собі їсти те, що подобається. Головне, це правильно приготувати. Також не нехтуйте зерновими ( лобода, гречка), вони зроблять ваше блюдо не тільки цікавіше, але і корисніше.

Бачите, мої поради для складання правильного зимового раціону харчування зовсім не складні. Головне – з розумом підійти до справи, визначитися, вживання чого варто збільшити, а в чому і зовсім себе обмежити. Можливо у вас є, що сказати для поради під номером 6?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *