Головна > Мистецтво привабливості > Корисні поради > 12 причин їсти побільше овочів

12 причин їсти побільше овочів

12 причин їсти побільше овочів

Я рада, що мені не доводиться змушувати себе їсти овочі. Я і так дуже люблю їх! Я легко можу перейти тільки на вегетаріанство, відмовившись від макаронів, картоплі і звичайно ж від м’яса. Якщо у Вас є знайомі, які заперечують користь овочів, дайте їм прочитати мій список причин і вони змінять свою думку. Або хоча б трохи просунути свою дієту, додавши до неї трішки овочів.

1. Додаткові вітаміни

У різних овочах міститься величезна кількість вітамінів. Це і А, В, С, D, Е, К. Це потужна підтримка здорової шкіри, очей, імунної системи, а також всіх клітин Вашого організму. Більшість людей не отримують добової норми цих вітамінів, тому ніяка передозування корисності їм не загрожує. Тому постарайтеся вживати трохи більше овочів.

2. Овочі містять волокна клітковини

Сирі овочі є джерелом клітковини. Звичайно, існує безліч і інших продуктів, які також досягли успіху в цьому, але хіба приємно вживати ці зернові висівки або порошкові суміші, розмішані з водою? Чашка вареного гороху містить більше клітковини, ніж чашка спагетті з цілісного зерна. А тарілка кукурудзи дасть Вам більше клітковини, ніж тарілка коричневого рису або шматочок хліба.

3. Вони дуже смачні

Я знаю, дуже складно привчити багатьох їсти більше овочів. Тому мені доводиться маскувати від мого чоловіка ці корисні продукти під величезним шматком м’яса. Все з’їдається і йде тільки на користь. Причому овочі надають приголомшливий смак будь-якій страві. Я обожнюю овочі і намагаюся з’їдати якомога більшу їх кількість в сирому вигляді.

4. Різноманітіть свої їжі

Звичайний раціон харчування швидко приїдається. Якщо я буду щовечора їсти рис з куркою, зрештою мені це скоро набридне. Тому іноді я додаю туди трохи моркви, перцю чи кукурудзи з вершками. Овочі можна перемішати з основною стравою, а можна і з’їсти окремо. На Ваш розсуд.

5. Вони можуть допомогти в боротьбі з раком

В овочах у величезному достатку знаходяться антиоксиданти, які захищають організм від вільних радикалів. Останні ж у свою чергу ушкоджують клітини в організмі, що в кінцевому підсумку веде до раку. Антиоксиданти допомагають нейтралізувати ці радикали і мені здається, що це одна з головних причин, по якій Вам вже зараз варто почати їсти овочі!

6. Запобігання серцевих захворювань

Якщо Ви скоротите кількість поглинаючих Вами молочних і м’ясних продуктів, у Вас з’явиться місце в шлунку для овочів! З їх допомогою Ви знизити ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань, а також діабету і навіть інсульту! Овочі не містять величезну кількість холестерину і жирів, що відкладаються всередині кровоносних судин, як інші продукти харчування. Таким чином, вживаючи більше овочів Ви збережете свої кровоносні судини!

7. Відмінна прикраса страви

Звичайно, ця причина не відноситься до сфери здоров’я, але ж зовнішній вигляд теж багато про що говорить. Якщо їжа виглядає красиво, навіть діти починають звертати на неї увагу. До того ж, як я вже говорила, овочі можна замаскувати чимось дуже спокусливим.

8. Відмінна закуска

Дуже корисні овочеві закуски дадуть Вам набагато менше калорій, ніж наприклад ті ж самі чіпси! До того ж вони куди більш поживні. У тарілці овочів міститься набагато менше калорій, ніж у 5-ти шматочках чіпсів. І що ж Ви виберете? Особисто мій вибір очевидний.

9. Ретельне пережовування

Довге пережовування овочів сприяє засвоєнню меншої кількості калорій, що особливо важливо для представниць жіночої статі. Наступний приємний момент полягає в тому, що овочі викликають вироблення гормону ситості, який не дасть Вам до відмови наїсться другими стравами. Дієтологи завжди рекомендують з’їдати перед основними стравами овочевий салатик.

10. Харчування організму рідиною

Людський організм повинен отримувати достатню кількість води для того, щоб прискорювати обмін речовин. Її можна черпати з природних джерел. У даному випадку – це сирі овочі, а саме селера, помідори, огірки.

11. Нетрадиційна медицина

Поряд з фармакологічними засобами, люди звикли використовувати і засоби народної медицини. Це і трави, і овочі-фрукти. Наприклад, коли дитина захворює застудою, мама поїть її чаєм з малиновим варенням. Або ж інший приклад, за допомогою помідор лікують онкозахворювання.

12. Відсутність холестерину

Ми знаємо наскільки шкідливий для людського організму холестерин тваринного походження. Його накопичення сприяє виникненню тромбів, як наслідок – інсульт, летальний результат. Холестерин же рослинний не робить згубного впливу на людину, я б сказала, навпаки бореться з “поганим” холестерином.

Існує безліч причин привчити себе їсти якомога більше овочів. Сподіваюся, Ви знайдете саме ті, які допоможуть сподвигнути Вашого коханого і дорогу людину на збільшення кількості споживання цих корисних продуктів в її щоденному раціоні. Якщо Ви знайшли щось новеньке, обов’язково поділіться з нами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *