Головна > Мистецтво привабливості > Дієти та схуднення > Як випивка під час їжі впливає на вашу вагу?

Як випивка під час їжі впливає на вашу вагу?

Як випивка під час їжі впливає на вашу вагу?

Давно вже не таємниця, що спиртне, скажімо, крижана Маргарита з гострими рибними тако, додає калорії Вашою їжею. Але варто було б більше вникнути в шляхи впливу алкоголю на Вашу дієту. Давайте подивимося, чи можете Ви відрізнити факт від вигадки у віртуальній грі з дієтичною випивкою.

1. Правда чи міф: При вживанні алкоголю Ваш організм перетворить все з’їдене в жир

Міф

Ваш організм не перетворює всі харчові калорії в жир тільки тому, що Ви запиваєте спиртним. Тим не менш, частка правди в цьому є.

Ваша печінка розпізнає побічні продукти алкоголю як токсини, таким чином Ваш організм припиняє переробляти живильні речовини з їжі, що Ви з’їли і в першу чергу береться за «поганих хлопців». В результаті, Ваш організм спалює порожні алкогольні калорії (тобто вельми низькі), а засвоєння живильної жирної їжі стоїть на другому місці. Якщо Ви споживаєте більше калорій, ніж може спалити Ваш організм, (наприклад, коли запивати їжу спиртним) надлишок відкладає у вигляді жиру. До того часу, як Ваш організм приступить до спалювання харчових калорій, у нього вже не буде на це енергії і все закінчиться перетворенням калорій на жирові клітини. Найкраще, що Ви можете зробити, це мудро підійти до вибору напоїв і пийте їх з смачною, здоровою, збалансованою їжею, яка включає в себе багато овочів, рослинний білкій і здорові жири.

2. Правда чи міф: неможливо схуднути на дієті, яка включає алкоголь

Міф

У той час як спалювання алкогольних калорій може негативно вплинути на втрату ваги, він сам по собі лише побічно запобігає схуднення. Фактично, недавні дослідження показали, що жінки, які випивали помірну кількість легких спиртних напоїв (дослідження визначили 1,5 – 3 порції в день) домоглися більшого зниження ваги і меншого ризику його повернення, ніж ті, хто не вживав алкоголь більше 12 років. Але це зовсім не означає, що непитущі люди повинні почати вживати для ефективного схуднення або для того, щоб поліпшити своє здоров’я за допомогою випивки.

Ваша здатність до зменшення кілограм залежить від Вашого єдиного енергетичного балансу, або калорій, які Ви вживаєте мінус калорії, які спалює Ваш організм. Коли Ви споживаєте більше, ніж спалюєте, – набираєте вагу; коли Ви спалюєте більше, ніж споживаєте, – худнете.

Однак, легко допустити зайві калорії, які надходять всередину – і безпосередньо від алкоголю і від їжі, яку Ви їсте разом з ним – у той час як Ви перебуваєте напідпитку. Єдиний келих білого вина або 45 грам міцного лікеру містять приблизно 90 калорій; звичайне пиво містить приблизно 150 (світле пиво має близько 110). Додавання в міцний лікерний коктейль фруктового соку або тоніка може подвоїти число калорій. Стандартне мартіні містить 210 калорій, а Піна колада більше 300. І простий келих вина під час обіду може знизити нанівець всі Ваші зусилля по втрату ваги.

Крім того, дослідження показують, що тільки 2 стандартних алкогольних напої можуть уповільнити процес спалювання жирів в організмі на істотні 73%. (І це правило працює для всіх продуктів з високим вмістом жирів, які Ви запиваєте і все, що Ви намагалися скинути, навіть якщо це були продукти, що сприяють спалюванню жирів).

3. Правда чи міф: Випивка підвищує апетит

Правда

Навіть той факт, що алкоголь містить багато калорій, він не наситить нас так само, як звичайна їжа. Це означає, що ми не компенсуємо харчові калорії, вживаючи спиртне. Фактично, алкоголь досить сильно викликає апетит.

Дослідження показали, що випивка підвищує апетит шляхом знищення лептину, гормону, який дає команду Вашому мозку припинити їсти і негативно діє на інші хімічні речовини в мозку, які пригнічують апетит. Саме це змушує нас забути про всі заборони і схопити апетитний шматочок піци або замовити ще порцію курячих крилець.

4. Правда чи міф: Їсти після випивки не найкраща ідея

Міф

Фактично, це замкнене коло: Звичайно ж, ідея випити і закусити не надто хороша для Вашої талії, в основному тому, що Ваше самовладання в цей час буде приглушено. Проте, закушуючи твердою їжею, навіть якщо це піца, Ви сповільнюєте процес всмоктування алкоголю в кров, що істотно знижує рівень сп’яніння і пригнічує відчуття голоду, що може призвести до поїдання шкідливих продуктів. Просто пам’ятайте, що калорії, які Ви споживаєте, повинні бути здоровими.

5. Правда чи міф: Краще пити алкоголь після їжі, а не під час

Міф

Власне, найкраще пити спиртне зі здоровою, збалансованою їжею, щоб знизити рівень сп’яніння. Крім того, чим вищий вміст жиру в їжі, тим більше часу займе процес перетравлення, що сповільнить всмоктування алкоголю і зменшить відчуття голоду, яке змушує Вас їсти далеко не дієтичні продукти.

Після всього сказаного вибір за Вами – пити під час вечері чи ні. Але хотілося б дізнатися Ваше ставлення до цієї ситуації. Чекаю з нетерпінням коментарів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *