Головна > Мистецтво привабливості > Дієти та схуднення > Як не набрати зайву вагу взимку?

Як не набрати зайву вагу взимку?

Як не набрати зайву вагу взимку?

Наближається зима – пора, коли середньостатистична людина може додати у вазі до 5 кілограмів. Надбавка ваги взимку, як правило, обумовлюється зниженням активності, збільшенням калорійності раціону і особливостями обміну речовин.

Тривалі свята так само не сприяють зменшенню обсягів фігури, багато хто також посилено намагаються схуднути до Нового року. Але є ряд способів, вдавшись до яких, можна не втратити форму за зиму і блиснути перед друзями красивою фігуркою навесні.

1. Серотонін

Ні для кого не є секретом, що якщо покуштувати шматочок шоколаду чи інші солодощі, як підвищується настрій. Чому ж? – Запитаєте ви. Вся сіль у серотоніну – гормону щастя. Вироблення цього гормону відбувається з речовини, яка міститься в шоколаді. Серотонін необхідний організму взимку, коли погода змушує хандрити, а ясне сонечко приховане за свинцевими хмарами.

Отже, шоколад смачний, корисний, а ложка дьогтю полягає в тому, що шоколад цукровмісний продукт. Як відомо, цукор – простий вуглевод, який вмить потрапляє в кров і засвоюється організмом майже повністю, тому від солодкого повніють.

Але є спосіб, використавши який, ви можете насолоджуватися улюбленим шоколадом і не набрати вагу: їжте гіркий шоколад без начинки. Він не містить багато цукру і 30 грамів (а це третя частина стандартної шоколадної плитки) в день не зашкодять фігурі.

2. Вуглеводи

У холод нашому організму потрібно паливо в підвищених обсягах. Паливо – це вуглеводи, які в знижену температуру гірше засвоюються. Вуглеводи бувають прості і складні. Перші – це борошняне, солодощі, фруктоза, яка міститься у великих кількостях, наприклад, у винограді. Прості вуглеводи, як уже було сказано вище, швидко засвоюються, швидко насичують кров глюкозою, від чого мозок отримує сигнали, що організм голодує і вимагає нової порції їжі.

Складні ж вуглеводи – овочі, фрукти ( за винятком деяких з високим вмістом фруктози), крупи, хліб грубого помелу – перетравлюються повільно, поступово насичуючи кров глюкозою, організм при цьому забезпечено енергією і не відчуває голоду тривалий час. Так само складні вуглеводи містять багато клітковини, яка майже не засвоюється.

3. Клітковина

Клітковина, подорожуючи по кишечнику, «забирає » із собою залишки їжі, яка не засвоїлася і стала просто напросто гнити. Тому продукти з високим вмістом клітковини потрібно обов’язково вживати для профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту.
Їсти слід не поспішаючи, по маленькому шматочку і довго пережовуючи. Адже насичення приходить через 20 хвилин від початку прийому їжі. Таким чином наїстися можна навіть невеликою порцією.

4. Вітаміни

Взимку треба не забувати ласувати горіхами – цінним джерелом вітамінів групи В і Е. Варто відзначити, що ці вітаміни так само беруть участь у виробництві серотоніну. Але не забувайте, що горіхи дуже висококалорійний продукт, здатний привести до відкладення зайвого жиру, якщо їх вживати багато.

Свіжовичавлені соки дуже корисні взимку, велика кількість вітамінів та поживних речовин будуть додатковою підтримкою організму в цей важкий час.

Відкладення жирових запасів взимку – природний процес, закладений в нас самою природою. Адже без технічного прогресу взимку вижити було б досить складно. Тому набір ваги взимку є звичайною справою.

5. Здоровий сон

Режиму сну потрібно дотримуватися не тільки для того, щоб не відчувати втому, розбитість і нездужання, але й тому, що таким чином регулюється процес виділення гормону, що стимулює апетит і лептину (гормону, який відповідає за відчуття ситості). Зайвий час, який ви заощаджуєте для сну, зазвичай використовується для позачергових походів до холодильника.

6. Стрес

Холоди зазвичай викликають депресію, а тривалий стрес змушує організм не спалювати, а накопичувати калорії і відкладати жир, адже у організму “настали нелегкі часи”. Ще стрес сприяє збільшенню рівня цукру в крові. Тому настроюйтеся на позитив і не піддавайтеся труднощам, що виникають на вашому шляху.

7. Поради

Отже, до вищеописаного можна додати ще декілька порад:
1) По можливості замінюйте жирне м’ясо дієтичним;
2 ) Замість смаженої картоплі приготуйте на вечерю коричневий рис;
3 ) М’ясо можна час від часу замінювати бобовими, які містять велику кількість клітковини.

Дотримуючись цих нескладних правил, у вас вийде зберегти стрункість до весни і літа, без шкоди для здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *