Головна > Мистецтво привабливості > Дієти та схуднення > Сироїдіння: користь чи шкода? Відгуки

Сироїдіння: користь чи шкода? Відгуки

Сироїдіння: користь чи шкода? Відгуки

Стільки людей навколо говорять про сироїдіння, що, зрештою, захотілося в цьому розібратися. Виявляється, жителі великих міст, де всі продукти закуповуються тільки в магазинах і ринках, вживають в їжу всього лише 10 відсотків сирих продуктів. І то, автори наведеної статистики сумніваються, що ці продукти, дійсно, сирі, так як вони зберігалися в неприродних умовах. І ще один факт: з трьох кілограмів їжі, що пройшла термічну обробку, тільки один грам (одна трьох тисячна частина) може принести користь організму!

Згідно з висновком дієтолога Г. Шелтона, якому за допомогою теорії здорового харчування вдалося вилікувати дуже багатьох пацієнтів, люди взагалі ще живі тільки лише з тієї причини, що їх раціон включає, хоча і дуже малу, частину сирої їжі.

Якщо говорити про користь і шкоду сироїдіння, то, почати, очевидно, слід з шкоди, так як її значно менше, ніж користі.

Сироїдіння: шкода

Отже, чим шкідливо поїдання сирих продуктів харчування, що не пройшли термічну обробку? Існує думка, що шкоди взагалі немає. Процес сироїдіння слід виділити в окрему галузь науки і розглядати її в розвитку і взаємодії з іншими (корисними) науками: гуманітарними і природними.

Бобові культури дуже корисні для організму людини, але, якщо харчуватися виключно бобами, то великий ризик захворювання через токсини, що утворюються в шлунку. Може, звідси і пішов вислів «Сів на боби»?

Морква – визнані смачні і корисні ласощі, у складі якої багато клітковини. У свою чергу, ця клітковина блокує засвоєння моркви нашими органами травлення. Вихід є: вітамін А, який засвоюється разом з жиром, потрапить в наш організм тоді, коли вживаємо не цілу, а натерту моркву.

 Щавель, шпинат їх перед вживанням необхідно обов’язково обдавати окропом, оскільки в них міститься багато кислоти, яка перешкоджає засвоєнню кальцію.

– Алергії частіше проявляють себе на тлі сироїдіння, ніж у випадках з продуктами, що пройшли термообробку.

Сироїдіння: користь

Тепер розглянемо питання про користь вживання в їжу сирих продуктів. Перш за все, сирі продукти мають прекрасні смакові якості, процес прийому їжі дає насичення і насолоду. Хоча, і стверджують «вчені мужі», що їмо для того, щоб жити, а ніяк не навпаки, тим не менш, думається, що більша половина людства вважатиме за краще не відмовлятися від смачної їжі. Не дивно, що наші давні предки, вживаючи в їжу тільки сирі продукти, жили набагато довше нас.

Але чи зможемо ми вижити їх в сучасних умовах, з головою занурившись в сиру їжу? Лікарі запевняють, що збалансоване харчування на 60 відсотків складається з сирих продуктів – правильне рішення проблеми. І, тим не менш, сироїди наполегливо їдять собі на здоров’я сиру їжу і у них, уявіть собі:

– Захворювань набагато менше, ніж у «всеїдних».

– Онкологічні та серцево-судинні захворювання серед «сироїдів» майже не зустрічаються.

– Практично у всіх з них дуже добре працює кишечник.

– Серед «сироідів» вкрай рідко зустрічаються люди із зайвою вагою!

– Вони не знають, як відкриваються двері в стоматологію.

А, відтак, є пропозиція: не відмовлятися зовсім від вареної (тушкованої) їжі, одночасно з тим урізноманітнити раціон горіхами, медом, яблуками, ягодами та іншими натуральними «смаколиками». При цьому, повністю виключаємо з їжі алкоголь, тютюнопаління, концентрати, каву, чорний чай і цукерки.

Хто зі мною?

Сироїдіння: відгуки

Катя

Живий приклад сироїда (правда, не надовго) у мене перед очима. Моя близька подруга начиталася і наспілкувалася з зазначеними прихильниками сирих продуктів і вирішила спробувати з метою оздоровитися і схуднути. Їла сирі овочі і фрукти протягом 2 тижнів, ще їла хліб, сир, пила молоко, відварену рибу. Результат не змусив себе довго чекати, гострий гастрит трапився через 3 дні, потім плавно перейшов у хронічний, відчувала вона себе кепсько, була зла і нервова. Схуднути вдалося через безперервний, пардон, пронос. Кинула все і повернулася до звичайної системи харчування. Коротше, не підійшло їй це.

Поліна

Я десь читала, що переходити на сироїдіння треба поступово. Організм не може так відразу перебудуватися. У кишечнику існують три види бактерій для перетравлення молочних продуктів, м’ясних страв і овочів-фруктів. Тому й трапляється розлад ШКТ при переході переважно на фрукти-овочі, так як необхідні бактерії в меншості і засвоїти організм цю їжу просто не може. Треба його тренувати, щоб їх з’являлося все більше, а кількість інших зменшувалася.

Оля

Є у мене знайомий, який захоплюється йогою, вегетаріанець… Виглядає погано, весь скорчений, сіра шкіра, а смердить від нього тухлятиною. Те, що не хворіє-правда, зате з головою явно проблеми. так що тут треба вибирати…

Варя

Сьогодні 2 місяці сироїдіння.

Перейшла легко, тому як 12 років не їм м’ясо і взагалі все життя прагну до правильного харчування. У моєму новому способі життя поки присутні молочні (творог, сир, кефір). Зовсім без них поки, на жаль, не можу. Змін сильних і помітних (поки) немає, тому як вага моя 46-48 кг, та й на вік свій я не виглядаю – в мої 32 багато дають від сили 25.

Через півтора місяці сироїдіння ваги показали мені мінус 3 кг, але що стосується зайвої бадьорості, меншої кількості годин для сну, цього поки не виявила.

Хочу звернутися до споконвічно субтильних особистостей з питанням про їх починання, продовженнях та зміни в організмі в процесі сироїдіння. Дякую )

Макс

Дружина моя постійно експериментує на собі, все намагається скинути зайву вагу. Іноді й мене втягує в цей “захоплюючий” процес, я не чиню опір, так як і я теж, на жаль, маю зайву вагу. Сироїдіння для чоловіка, особливо якщо працюєш в основному фізично, на мій погляд, абсолютно не прийнятно. Більше тижня я не протримався – чомусь страшно тягнуло на варену ковбасу, хоч у ній начебто і м’яса то нема. А від великої кількості сирих овочів і фруктів живіт, начебто повний, а їсти постійно хочеться. Така туга, настрій моторошний і я вирішив не мучити себе таким способом. Найкращий спосіб, на мій погляд – просто менше накладати будь-якої їжі в тарілку!

Марина

На сироїдінні я пробула досить не довго, близько двох місяців, але цього мені цілком вистачило щоб зробити свої висновки. Мій перехід на таке харчування був досить раптовим і не запланованим, було літо, а я дуже важко переношу жарку погоду, погано себе почуваю (іноді до сильних збоїв в організмі, можу навіть захворіти) через це пропадає апетит. Так як я чисто фізично не могла себе змусити поїсти нормально, я їла фрукти, горіхи, не заправлені мюслі (тобто просто сухі запиваючи водою). Сказати що я голодувала не можу, стан був цілком задовільний. Сказати що я схудла, теж не скажу, скинула близько 3 кг, не більше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *