Головна > Мистецтво привабливості > Дієти та схуднення > Оливки – найкращий спалювач зайвих жирів

Оливки – найкращий спалювач зайвих жирів

Оливки - найкращий спалювач зайвих жирівБагато лікарів радять включити в свій раціон оливки чи оливкову олію. Але цікаво чому? Дієтологи давно рекомендують перед рясним застіллям з’їсти кілька оливок або ж маслин. Вони добре покращують травлення, допомагають спалювати зайві жири. Олія, яка отримана з цього плоду є делікатесною, а також є лікарським засобом від багатьох хвороб. Наприклад, оливки з кісточкою мають знеболюючу дію, а також їх корисно вживати при астмі.

При регулярному вживанні цього плоду і олії з нього значно знижується ймовірність серцево-судинних захворювань

Кора і листя

Дерево олива починає плодоносити від 10 років після його посадки і в середньому може, прожити від 100 до 500 років, а то й більше. Виявляється, що у оливи не тільки плоди корисні, але й кора і навіть листя.

Свіже листя дерева корисно жувати при стоматиті. Відмінно сприяють загоєнню виразок у роті, усувають не приємних запах
Якщо мучить зубний біль, тоді потрібно полоскати ротову порожнину відваром листя. Одну столову ложку листя залий склянкою води, кип’ятити 15 хвилин. Остуди і приступай до полоскання
Полоскання настою з листя з сольового розчину добре зміцнює ясна і зуби
Настоянка на спирту і з екстрактом листя оливкового дерева мають жарознижуючу дію, а також нормалізують артеріальний тиск
Якщо у тебе постійні головні болі, то спробуй кілька разів на день з’їдати по 4-5 оливки або малини
Самою м’якоттю свіжих нестиглих оливок лікують опіки та багато шкірних захворюваннь

Олія

Оливкову олію можна пити в якості легкого проносного (від 30-50 гм.). Однак не забувайте, що занадто захоплюватися цим зовсім не варто. Заправляй цією олією салати в холодну пору року, вона володіє зігріваючою дією. Ця олія багата на вітаміни С, Е, D, мінеральні солі калію, магнію, кальцію, фосфору, і не жирними кислотами.

Вчені довели, що вживання оливкової олії сприяє протистоянню тромбоутворення, а також виводу каменів з жовчного міхура. І це тільки деякі позитивні якості цього чудового плоду!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *