У боротьбі із зайвою вагою найскладніше, мабуть, перемогти звичку багато їсти і відмовитися від калорійної їжі – не секрет, що у повних людей шлунок розтягнутий, а значить, невеликі порції їжі здаються недостатніми, щоб насититися.
У результаті людина їсть все більше і більше. Голлівудські зірки вирішують проблему калорійного раціону за допомогою напоїв на основі імбиру і меду. При такій дієті можна іноді дозволяти собі зайве, тому що надлишок калорій не відкладеться на боках жировими складками. У чому ж секрет цих всім звичних продуктів – імбиру і лимона?
Імбир сміливо можна назвати чудо-продуктом для тих, що худне: він виключно багатий цілим комплексом необхідних організму амінокислот, забезпечує клітковиною, містить ефірні олії і повільні вуглеводи, ряд мінеральних сполук, а також чимало вітамінів. Варто пам’ятати, що в імбирі міститься багато аскорбінової кислоти. Всім відомо, що у імбиру пекучий корінь – в цьому «винен» гінгерол.
Вживання імбиру в їжу активізує обмінні процеси, виводить зайву воду і токсини. Можна образно порівняти це з дровами для багаття – чим більше підкинете, тим спекотніше спалахне полум’я. Таку ж дію імбир має на організм, сприяючи поліпшенню травлення. Тим, хто страждає запорами, імбир допоможе позбутися від цієї неприємності. До того ж звичка включати в свій раціон імбир захищає від простуд і вірусів, стимулюючи власну імунну відповідь.
Що стосується лимона, то цей яскраво-жовтий цитрус містить дві корисні для тих, що худне кислоти: яблучну і лимонну. Вони також мають стимулюючий вплив на обмін речовин. Також лимон багатий на мінеральні сполуки, вітаміни і флавоноїди.
Імбирна дієта хороша тим, що можна практично не змінювати свій раціон, але і швидкої помітної втрати ваги вона не гарантує. За тиждень піде не більше одного кілограма, але немає необхідності себе обмежувати. Щоб схуднення стало помітніше, постарайтеся хоча б трохи менше налягати на борошняне і смажене.
Пропонуємо вам рецепти приготування імбірно-лимонної суміші для схуднення.
Купуйте корінь імбиру, вимийте його і натріть на тертці. На одну чайну ложку кореня беруть до 5 крапель лимона. Цю пекучу суміш треба їсти перед прийомом їжі без вживання води.
Також можна приготувати напій, який вживають протягом усього дня (не більше двох літрів на день). У термос покладете натертий імбир і залийте двома літрами гарячої води. Наполягайте воду 40 хвилин, потім процідіть і додайте сік свіжого лимона. Щоб пом’якшити специфічний смак імбиру, можна покласти чайну ложку меду.