Популярна дієта, розроблена шведським дієтологом Ганною Юханссон, легко переноситься, нормалізує обмін речовин і допомагає всього за один тиждень помітно скоротити обсяги тіла. Дієта легко переноситься, тому що кожен день ви можете їсти досить ситні продукти.
Головне правило дієти: один день – це продукт (мається на увазі, монодієта на день). Дана дієта отримала назву «Шість пелюсток». Щоб перетворити дієту в розвагу, її авторка радить намалювати на шматку картону велику квітку з шістьма пелюстками, розписати кожну її пелюстками назвою відповідного дня, а потім повісити цю квітку на холодильник або в інше видне місце. Кожен день ви будете відривати по пелюстці і записувати, скільки встигли втратити в грамах.
Дієта не вимагає дотримання якогось екзотичного режиму харчування – в ній використовуються прості та недорогі продукти, які можна купити в найближчому супермаркеті.
Як ви вже встигли здогадатися з назви, дієта «Шість пелюсток» розрахована на шість днів. На кожен день покладений певний вид продуктів. Міняти чергування днів дієти не дозволяється – саме така послідовність сприяє схудненню і нормалізації обміну речовин.
Дієта пройшла клінічні випробування і схвалена шведською системою охорони здоров’я як оптимальна система харчування для бажаючих скинути вагу і не нашкодити здоров’ю. У випробуванні дієти взяли участь багато добровольців – за підсумками експерименту зниження ваги було відзначено у всіх учасників. За тиждень на дієті «Шість пелюсток» можна втратити до шести кілограмів зайвої ваги. Середня втрата ваги на кожен день становить до 800 грамів.
Отже, в чому ж суть дієти «Шість пелюсток».
У понеділок – риба.
У вівторок – овочі.
У середу – біле куряче м’ясо.
У четвер – каші.
У п’ятницю – сир.
У суботу – фрукти.
Якщо ви створите паперову квітку для дієти, то кожна пелюстка позначте відповідно з днем дієти і дозволеним продуктом. Цей простий психологічний прийом дійсно стимулює рухатися далі і завершити дієту, тим більше вона проста і легко переноситься.
Всі страви на дієті готуються без додавання олії – в ідеалі краще запікати, тушкувати або готувати продукти, які вимагають термічної обробки, без додавання спецій і масла. Каші варіть на воді, а не на молоці. У білкові дні (понеділок і середу) можна додати до м’яса трохи листового зеленого салату.