Головна > Кулінарні рецепти > Традиційна випічка до ранкового столу

Традиційна випічка до ранкового столу

Традиційна випічка до ранкового столуБільшість людей під «ранковими» запахами мають на увазі не тільки аромат кави. Домашній затишний ранок пахне свіжою випічкою: круасанами, печивом, булочками.

Месьє круассан

Згідно легенди, відомий французький рогалик вперше з’явився не в Парижі, а в столиці Австрії. Одна з найцікавіших версій говорить, що віденський пекар під час облоги міста турками, запобіг проникненню одного з бусурман в його будинок через підземний хід і на радощах спік булочку у формі півмісяця, який прикрашає турецький прапор. Згідно з іншою версією, винахідниками рогаликів вважаються голландські пекарі, які працювали в кондитерській, відкритій великим шанувальником солодкого Фердинандом I після перемоги над Оттоманською імперією. Тому круасани і отримали свою традиційну форму. Але вироби з крихкого хрусткого повітряного тіста все таки на початку 20 ст. придумали парижани.

Вафлі

Перші вафлі значно відрізнялися від сучасних. Виготовляли їх ще в Стародавній Греції з трав, сиру, а випікали на гарячих каменях. Після винаходу першої вафельниці в середньовічній Європі все змінилося. Пристрій являв собою дві металеві пластинки, між якими розміщався шматок тіста. Випікали вафлі на відкритому вогні.

Вироби, більш схожі на сучасні вафлі, з’явилися в Німеччині на початку 12 століття.

Домашні вафлі можна приготувати і самостійно. Для цього потрібно збити яєчні жовтки, масло, жовтки, цукор, трохи солі, борошно, ваніль і трохи води. Тісто потрібно випікати в вафельниці. Блюдо готувається дуже швидко. Для любителів солоного вафлі можна готувати без цукру. Замість цього можна їх намазувати зверху джемом, медом або кленовим сиропом.

Хрустке пісочне печиво …

Вперше про печиво згадується в 7 століття н.е. Згідно з відомостей істориків, робили його в Персії, але широко вживати почали тільки через кілька століть, коли виникла необхідність в ситній, легкій їжі під час тривалих подорожей. Як виявилося – печиво ідеальний продукт, який можна довго зберігати і до того ж він ідеальний для насичення. Під час морських подорожей на кожному судні був запас печива, яке в будь-який час було готове нагодувати моряків.

Сучасна людина має значно більше можливостей вживати щоранку свіже печінку. Наприклад, зберігати тісто в морозильній камері, а при необхідності випікати вранці свіжі вироби.

Печиво почали вживати в усьому світі тільки в 17 столітті. Рецептура передавалася з покоління в покоління, а розголошення таємниці приготування каралося гільйотиною.

Здобний ранок

Германці рідко обходяться вранці без булочок із здобного тіста. Печуть їх вдома ще з вечора. Для приготування необхідно взяти склянку молока, 100 грам топленого масла, додати 3 склянки борошна і свіжі дріжджі розтерті з цукром і дрібку солі. Накривши тісто плівкою, його ставлять у тепле місце. Вранці залишається тільки дістати тісто, сформувати булочки і випікати їх при температурі 180 градусів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *