Головна > Кулінарні рецепти > Що можна приготувати з картоплі ?

Що можна приготувати з картоплі ?

kartoplya

Картоплю не даремно називають другим хлібом – це дуже смачний і ситний коренеплід. Страшно подумати, що наші предки століттями обходилися без такого овочу, і навіть більш того – влаштовували звані картопляні бунти, відмовляючись саджати цей “диявольський фрукт». Зараз же складно уявити людину, яка відкидає всі численні страви, які тільки можна приготувати з картоплі. Що можна приготувати з картоплі в будній день і в свято?

Існує думка, що картопля дуже калорійна. Насправді це не так. Сама по собі картопля не містить калорії в великій кількості, але деякі способи приготування (наприклад, смаження в олії) роблять його продуктом, таким що сприяє набору ваги. Але картопля фрі – це зов

сім не єдина картопляна страва. З цього невибагливого коренеплоду можна приготувати величезну кількість смачних і корисних страв – від закусок і супів до оригінальних десертів.

Найчастіше після важкого робочого дня мільйони дружин і матерів не задаються питанням, що можна приготувати з картоплі, і пропонують свїй сім’ї улюблене всіма блюдо – смажену картоплю. Ця страва так багатоваріантна, що зовсім не приїдається. Достатньо змінити форму нарізки картоплі – і страва буде матиме новий смак. Адже ще існує безліч добавок: при смаженні в картоплю додають цибулю, часник, гриби, сало, ковбасу, зелень, яйця і багато іншого, і смажена картопля вдячно приймає всі ці доповнення, радуючи нас щоразу новим смаком.

Трохи рідше прийнято картоплю варити. Відварна картопля хороша і сама по собі, з додаванням олії, зелені, сиру або соусу, і як гарнір до різноманітних страв. Використовують таку картоплю й у якості напівфабрикату для приготування різних салатів, в тому числі і святков

их. Третє поважне місце в хіт-параді того, що можна приготувати з картоплі, займає картопляне пюре.

Ніжне чи пряне, з різноманітними добавками або натуральне – картопляне пюре любимо і дорослими, і дітьми. Воно смачно і в якості інгредієнта складних святкових страв, таких як риба або м’ясо, запечені під картопляною “шубою”. Використовується картопл

яне пюре і в улюблених багатьма запіканках, а також для приготування смачного пирога з картопляного тіста.

Звичайно ж, з картоплі можна приготувати ще безліч страв. Будь-яка кулінарна книга має цілий підрозділ, присвячений картопляним страв. Знамениті деруни, картопляні оладки, овочеве рагу, вареники з картоплею, домашні чіпси, картопляні зрази, в тому чи іншому варіанті присутні в багатьох національних кухнях, ідеально підходять для сніданку або вечері. Тушена картопля з чорносливом або з грибами, або з перцем, або з сиром – варіантів не злічити. Величезна кількість картопляних супів і салатів
На святковому столі картоплі також виділяється чільне місце. Це і традиційні картопляні салати, і запечена картопля в різних видах, і фарширована картопля, і різноманітні рулети та порційні запіканки з картопляного пюре … Завдяки тому, що картопляне пюре дуже пластичне, йому можна надавати різні форми, тому в ресторанах і на урочистих обідах часто подають пюре, запечене у формі трояндочок або інші фігурок, красивих на вигляд і приємних на смак. Використовується картопля і в карвинзі овочів, надаючи страві святковий і апетитний вигляд. – від скромних щоденних до розкішних святкових.

Серед шанувальників картоплі є не тільки дорослі, а й діти різного віку. Картопля м’яка, смачна, добре засвоюється і не викликає алергії – це робить її одним з найулюбленіших продуктів у дитячому харчуванні. Підростаючи, діти знайомляться все з новими і новими модифікаціями звичних страв з картоплі, розширюючи свій кулінарний кругозір. Можливо, і дорослим не завадило б познайомитися з переліком того, що можна приготувати з картоплі – адже незважаючи на звичність цього продукту в нашому меню, список картопляних рецептів вразить будь-якого гурмана. До таких страв належать, наприклад, традиційний індійський десерт з солодкого картопляного пюре з мигдалем або ж смачний картопляний бісквіт. Подібні страви варто скуштувати хоча б для того, щоб переконатися, як різноманітно кулінарне застосування такого звичного для нас продукту, як картопля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *