Головна > Поради > Як вибрати мед високої якості?

Як вибрати мед високої якості?

Як вибрати мед високої якості?Мед є унікальним продуктом, який містить сахарозу, фруктозу, глюкозу і вітаміни В2, В6, В1, Е, С, К, провітамін А-каротин, мінерали та фолієву кислоту. Завдяки своїм якостям, мед може не просто замінити цукор, а вплинути на організм людини тонізуючи, відновлюючи і загальнозміцнюючи. Тому даний продукт корисно вживати з чаєм при болях у горлі, при виразковій хворобі, захворюваннях травного тракту, гастриті, а також для лікування простудних захворювань. Не варто забувати про те, що мед – прекрасний профілактичний засіб, що поліпшує склад крові, підвищує імунітет, і він є потужним джерелом енергії.

Як же правильно вибрати такий корисний продукт, що застосовується як для профілактики, так для лікування різних хвороб?

Не рекомендується купувати мед у великій кількості відразу, варто для початку придбати невелику його кількість, щоб перевірити на натуральність. Для цього треба занурити в нього дерев’яну тонку паличку і потягнути нагору. У разі якщо мед натуральний, то він буде довгою безперервної ниткою тягнутися за паличкою, а після розриву медової нитки, опускаючись на поверхню, вона буде утворювати гірку, яка буде досить повільно розтікатися. Мед поганої якості буде стікати з палички краплями, при цьому утворюючи на поверхні поглиблення, а самі краплі будуть розлітатися бризками. Від покупки такого меду необхідно відмовитися. Швидше за все, він розведений цукровим сиропом.

Визначити наявність сторонніх домішок в меді можна за його смаком. Якісний мед буде без залишку розчинятися у роті, не залишаючи міцних кристалів або цукрової пудри на язику. Смак якісного меду злегка терпкий, а також трохи «дере» горло.

Визначити зрілість меду можна таким способом: покласти мед в каструлю і нагріти його до 20 градусів, постійно перемішуючи ложкою. Потім слід ложку виймати з меду і починати обертати. Зрілий мед буде накручуватися на ложку, а недозрілий або який містить багато вологи – буде з ложки стікати.

Досить часто недобросовісні продавці мед змішують з невеликою кількістю патоки, гліцерину, крохмалю, крейди, манки і ароматичними есенціями. Щоб визначити домішки в меді слід взяти розпечений дротик з нержавійки і занурити її в мед. Якісний мед не буде прилипати до розпеченогометалу.

Не варто забувати, що мед необхідно зберігати в щільно закритій скляній банці, або в глиняному, дерев’яномуі емальованому посуді. У пластмасовому, пластиковому та мідному посуді мед зберігати не можна, оскільки він чудово вбирає вологу, а також сторонні запахи. Для збереження корисних властивостей, мед слід зберігати при температурі до 10 градусів у темному місці. Натуральний мед може зберігатися протягом багатьох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *