Головна > Поради > Як не сп’яніти в Новий рік 2014?

Як не сп’яніти в Новий рік 2014?

Як не сп'яніти в Новий рік 2014?

Що ж, зовсім скоро настане Новий Рік 2014, а це означає, що наближаються застілля, які зрідка обходяться без випивки. На жаль, не всі вміють контролювати себе у споживанні алкоголю, так що неадекватна поведінка на самому святі і найжорстокіше похмілля після зовсім і не рідкість. Проблеми ж можуть виникнути не тільки через те, що людина не знає міри, все може початися з того, що деякі не знають найпростіших правил щодо цього, які легко можуть врятуватися від зайвого сп’яніння і хворобливого стану після святкування.

Не буду приховувати, що я і сама собі дозволяю іноді трохи випити, сидячи за столом в компанії і зізнаюся чесно, не завжди після цього я відчуваю себе добре. І це при тому, що я відмінно себе контролюю і не дозволяю собі зайвого. Для того, щоб прояснити цю ситуацію, я провела невелике дослідження і виявила кілька цікавих моментів, які можуть стати в нагоді Вам і мені самій, коли прийде час і ми всі сядемо за святковий новорічний стіл. Отже, як же зробити цей Новий Рік незабутнім і не сп’яніти?

1. Активоване вугілля

Напевно, всі ми начулися про чудесні властивості активованого вугілля. Воно було відоме ще Гіппократу і саме ним виліковував свої отруєння Олександр Невський. Досі активоване вугілля відмінно справляється зі своїми «обов’язками», очищаючи організм від непотрібних йому шкідливих речовин. Воно є перевіреним засобом при діареї, алергії, сальмонельозі, цирозі печінки і інших неприємностей. А також воно, звичайно ж, відмінно справляється з різними отруєннями та інтоксикацією в організмі.

Отже, отруївся – пий активоване вугілля. Звичайно ж, тільки в помірних дозах. Але це все після вже самого святкування, так чого ж тут «Як не сп’яніти?». І ось тут я дізналася новий цікавий факт. Якщо Ви не хочете сп’яніти під час застілля, прийміть активоване вугілля ще до нього. Лікарі радять приймати 3-4 таблетки за 15-20 хвилин до застілля. Протягом усього вечора через кожні 2 години також слід приймати по 2 таблетки. Загальна кількість таблеток, яку Ви повинні будете прийняти протягом вечора, для того, щоб не сп’яніти, можна розрахувати за наступною схемою: 1 таблетка на 10 кг ваги Вашого тіла. Алкогольна речовина буде сорбуватися вугіллям, що не дозволить йому інтенсивно всмоктуватися в кров.

Мої знайомі випробували цей метод і з упевненістю заявили, що алкогольного сп’яніння не було, як кажуть, «ні в одному оці», при тому, що вживали вони досить міцні напої. Навіть, кажуть, прикро якось стало.
Пам’ятайте про те, що будь-який лікарський і нелікарський засіб на кожну людину може надавати абсолютно різний ефект. Тому, якщо до цього Ви активоване вугілля не вживали, краще для початку проконсультуватися з Вашим лікарем, щоб з’ясувати, чи немає у Вас індивідуальної непереносимості цього препарату.

2. Вершкове масло або жирна їжа

Продовжуємо список методів, які відносяться більше все-таки до підготовки до святкового столу, ніж чим до поведінкових моментів безпосередньо під час самого святкування. Я знайшла ще один спосіб, який не дозволить Вам надмірно сп’яніти під час застілля. За 30-40 хвилин до свята потрібно буде з’їсти 50 грам вершкового масла. Звучить, звичайно, не дуже апетитно, але, кажуть, дуже допомагає.

Відбувається це за рахунок того, що на стінках шлунка утворюється якась жирова плівка, яка, при прийнятті алкоголю, не дозволить йому настільки інтенсивно вбратися в стінки шлунка, а значить і в кров. Таким чином, сп’яніння затримується. Однак, слід пам’ятати про те, що цей так званий «захист» з часом теж розсмокчеться, але, якщо постаратися, її можна буде підтримувати протягом усього вечора. Про те, як харчуватися під час святкування, щоб не п’яніти, Ви почуєте трохи пізніше.

Якщо 50 грам вершкового масла для Вас просто якийсь нелюдськи противний метод уникнути сп’яніння, з’їжте бутерброд з маслом і червоною ікрою. Це абсолютно традиційна «страва», особливо на Новий рік, в якій є потрібні потрібні нам «жирні» компоненти. До речі, червона ікра в даному випадку також надає якісь лікувальні властивісті, вона виводить з організму токсини.

Також багато радять перед святом випити столову ложку оливкової олії.

3. «Міцна» підготовка і каша

В одному дуже цікавому джерелі я прочитала, що, якщо на святі Ви збираєтеся випивати дуже міцний алкоголь, потрібно свій організм підготувати до цього заздалегідь. А саме, випити за дві години до початку свята приблизно 50 грам алкоголю . Ваш організм почне поступово звикати до цього і, коли Ви почнете випивати вже на самому святі, для нього це не буде якимось ударом.

Іншим же попереджуючим і захищаючим організм засобом є каша. Найкраще зварити собі дуже поживну і смачну гречану або манну кашу з маслом і з’їсти її незадовго до того, як Ви присяде за стіл. Вона послужить якоюсь «подушкою», яка дозволить Вашому організму акуратно «прийняти» те, що Ви випили і захистить від швидкого всмоктування алкоголю в кров.

Деякі досвідчені «споживачі» радять перед самим святом випити одне сире яйце. Не всім це вдається, я, наприклад, взагалі навіть уявити собі не можу, як таке можна взагалі робити, проте, не можу не визнати позитивний вплив такого методу. Яйце – це білок в чистому вигляді, про користь білкової їжі до і під час святкування, читайте в наступному пункті.

4. Білкова закуска

Тепер же давайте поговоримо про те, як потрібно їсти під час свята. Якщо Ви випиваєте, намагайтеся підтримувати жирову плівку на стінках шлунка (про яку ми говорили в другому пункті), тобто їжте якомога більше білкової і жирної їжі. М’ясо є Вашим вірним супутником. Хороша білкова закуска відмінно підходить до будь-якого виду алкоголю на святковому столі, будь то вино або ж набагато більш міцна горілка.

Але і тут все ж потрібно бути дуже обережними. Якщо укупі з алкоголем і жирною їжею, Ви будете вживати копчене м’ясо або курку, це може відбитися на Вашій підшлунковій залозі. Постарайтеся врахувати всі можливі загрози для Вашого організму, тоді і саме свято і так званий його «післясмак» залишить тільки хороше враження.

Пам’ятайте про те, що після алкоголю дуже рекомендується обов’язково чимось закусити і не тільки для того, щоб збити дуже різкий смак. Алкоголь провокує надмірне виділення шлункового соку, тому, щоб він не почав роз’їдати стінки шлунку, бажано дати йому справжньої їжі.

Краще за всіх з роллю закуски справляються консервовані овочі, м’ясо, картопля і риба.

5. Їжте і запивайте, а не навпаки

Також численні форуми і коментарі радять нам трохи по-іншому поглянути на саму систему споживання алкоголю. Частенько, саме він очолює застілля і забирає всю основну увагу від їжі. Якщо ж переглянути такий підхід і на чолі столу поставити все ж їжу, Ви зможете захистити себе від сп’яніння і повною мірою насолодитися оздобленням святкового столу.

Цей метод найкраще працюватиме з менш міцними спиртними напоями, тому що дуже складно уявити собі людину, яка їсть і «запиває» парою ковтків з чарки з горілкою. Швидше за все, таку поведінку можна спробувати з вином, мартіні або, наприклад, шампанським. Після тосту НЕ випивайте весь келих до дна. Цю порцію Ви можете розтягнути на досить тривалий термін, до того ж організму буде легко сприймати алкоголь в легких дозах, ніж, якби Ви випивали весь келих залпом.

6. Маленькі порції

Це пункт трохи перегукується з попереднім, проте, також по-своєму допомагає впоратися з надмірним сп’янінням за святковим столом. Все, що Вам потрібно – це злегка зменшити дозу споживання алкоголю.
Такий метод можна «провернути» кількома способами. Наприклад, просто зменшивши саму кількість алкоголю, яку буде налито в келих, чарку або стопку. Не наливайте спиртні напої до самих країв, робіть так, щоб з кожним разом у Вас було налито все менше і менше. Таким чином, Ви зможете уникнути засуджуючих поглядів тих, з ким Ви п’єте, а також не дозволите собі дуже швидко сп’яніти.

До речі, з приводу засуджуючих поглядів. Це, насправді дуже серйозний момент, тому що найчастіше саме така поведінка в компанії провокує безліч образ і розбіжностей навіть серед дуже близьких людей. Однак, варто пам’ятати про те, що всі люди різні і в жодному разі не можна на когось тиснути або силою змушувати щось робити. Ні до чого хорошого це не приведе.

Часто більше всіх «страждають» за столом ті, хто взагалі не п’є. Неважливо навіть, чому саме – здоров’я не дозволяє або ж якісь особисті переконання. Таким «непитущим» доводиться переживати досить таки змішані почуття, проте, практично нічого зробити з цим напором вони не можуть або не дуже стараються.

Ще років п’ять тому в нашій зовсім юный, але все ж повнолітный компанії було лише дві особи, які не пили ні краплі спиртного. Я й сама пам’ятаю, як це було дивно – всі п’ють, а вони ні – чому цікаво? З часом, ми всі змінювалися і росли і зараз вже практично всі віддамо перевагу, наприклад, сік тому ж самому міцному або не дуже міцному алкоголю. Згадуючи ті свої дивні думки, я трохи розумію тих людей, які негативно реагують на своїх не випиваючих приятелів, але зараз я все більше дотримуюся думки тих, хто практично відмовляється від алкоголю.

Повернувшись до теми нашої статті, якщо Ви відчуваєте, що зовсім не пити Вам не дадуть, постарайтеся скоротити хоча б дозу споживаного Вами спиртного. Навіть якщо Ви і сп’янієте, то вже в набагато меншому ступені, а якщо скористаєтеся іншими нашими порадами, то й зовсім не відчуєте цієї «мани».

7. Танці і рух в цілому

Частенько буває так, що коли Ви, випиваючи весь вечір і відчуваючи себе абсолютно тверезим, раптом раптово встаєте, світ чомусь починає крутитися в абсолютно скаженому темпі і Ви розумієте, що, проте, вже перебрали. Так от, щоб уникнути такого стану, постарайтеся з самого початку свята якомога більше рухатися. Напевно, буде якась група людей, які із задоволенням потанцювали б – складіть їм компанію. Таким чином, Ви зможете відразу об’єктивно оцінювати свій стан, до того ж завдяки руху п’яний стан буде набагато легше вивітрюватись і Ви довше збережете своє гарне самопочуття.

Багато хто починає танцювати, йти на балкон курити чи попросту постійно рухаються, наприклад, допомагаючи господині оновлювати оздоблення столу. Моя ж мама вже дуже давно дала мені одну цікаву пораду – якщо відчуваєш, що потихеньку починаєш п’яніти – відволікаючись, але не сидячи, а стоячи. Наприклад, помий посуд. І дійсно, Ви знаєте, такий спосіб відволікання відмінно працює, до того ж, Ви дуже сильно допоможете господині, яка і так, напевно, зашивається, накриваючи на стіл і піклуючись про своїх гостей. Якщо ж це Ви скликали всіх гостей, чистий посуд Вам зовсім не завадить.

Ще хотіла нагадати про один момент. Багато дуже часто під час свят, відчувши себе не дуже добре, відразу ж вирушають на вулицю “подихати”. Якщо дійство відбувається взимку, таке робити абсолютно не рекомендується. Різка зміна температури, особливо після того, як Ви «надихаєтеся» і повернетеся назад у теплу кімнату, спровокує ще більше сп’яніння. Так що будьте обережні, від цього Вам може стати тільки гірше.

8. Не змішуйте алкоголь

Якщо Ви не хочете надмірно сп’яніти під час святкування наближаючогося Нового Року, постарайтеся ні в якому разі не змішувати різні алкогольні напої. Це відразу ж приведе до того, що Ви дуже швидко почнете втрачати над собою контроль.

Якщо ж переходу з одного спиртного напою на інший ніяк не уникнути, постарайтеся все-таки зробити так, щоб градус наступного перевищував градус попереднього. Тобто, якщо до цього Ви пили тільки горілку, переходити на вино або шампанське буде абсолютно неправильно і Ваш організм Вам про це обов’язково нагадає.

9. Великі паузи

Також я з’ясувала один дуже цікавий факт про алкоголь. Виявляється, він починає діяти на повну силу тільки після того, як пройде як мінімум 30-40 хвилин. Тобто, якщо Ви разом зі своїми друзями випили, наприклад, 50 грам горілки і не сп’яніли відразу, це не означає, що ця доза пройшла вже зовсім непомітно для Вашого організму.
Витримуйте як можна більш тривалу паузу між прийняттям алкоголю (ті ж самі 30-40 хвилин), інакше, Ви самі того не помічаючи, спочатку «накопите» дуже велику кількість алкоголю в своєму організмі, а після, коли вся його дія почне проявлятися, не зможете вже нічого зробити з надмірним ступенем сп’яніння.

На форумах я прочитала дуже багато цікавих вивертів, які дозволять Вам пропускати і не випивати алкоголь кожен раз, коли це роблять Ваші приятелі. Наприклад, якщо Ви п’єте горілку або коньяк, можна обдурити всіх, наливши у чарку або келих простої води або яблучного соку. Постійно так робити Ви, напевно, не зможете, але хоча б через раз або два, пропустити «процедуру» прийняття алкоголю Ви зумієте.
Також багато радять поступати так, як ми часто бачимо у фільмах: якщо Ви п’єте, наприклад, горілку, можна тихенько спустошити свою чарку під столом, хоча, звичайно, господарі квартири після Вашого святкування не дуже будуть цьому раді.
Знову же можна не випивати всю чарку або келих цілком і відразу, постарайтеся відпивати по трохи. Таким чином Ви зможете уникнути постійного підливання, адже алкоголь у Вашому келиху постійно присутній.

10. Ніяких газованих напоїв

Газовані напої сприяють якнайшвидшому вбиранню алкоголю в кров, тому, якщо Ви не хочете дуже швидко сп’яніти, постарайтеся не запивати такого роду рідиною. Водночас солодкі соки або компоти також не рекомендуються в якості «Запитів». Вони викликають процес бродіння в організмі, що дуже скоро Вам же і відгукнеться.
Якщо Вам обов’язково потрібно запивати алкоголь, налийте собі простої мінеральної або кип’яченої води.

11. Чашка гарячого чаю з м’ятою або лимоном

Якщо Ви відчуваєте, що поступово починаєте п’яніти, а це зовсім не входить у Ваші плани, постарайтеся трохи підбадьоритися гарячим і дуже міцним чаєм з м’ятою або лимоном. По-перше, Ви відволічетеся. По-друге, напевно, Вас пригостять чимось солоденьким, наприклад, тортом, а це, як ми знаємо, Вам зовсім не завадить, а, навпаки, дозволить ще трохи перекусити. Ну і, нарешті, по-третє, Ви зможете трохи отверезіти, тому що лимон нейтралізує алкоголь.

Тому, якщо Ви відчуваєте, що вже починаєте потихеньку переборщувати, попросіть у господині будинку чашечку чаю з підбадьорливою ​​м’ятою або лимоном. За цей Вас точно ніхто не засудить, до того ж Ви легко зможете уникнути наступного тосту.

12. Не смакуйте алкоголь у роті

Не дивлячись на всю елегантність і, я б навіть сказала, пафос такого своєрідного акту дегустації спиртного напою, чим довше Ви затримуєте алкоголь у себе в роті, тим швидше Ви можете сп’яніти. У роті дуже багато кровоносних судин, відповідно, завдяки тому, що Ви смакуєте алкоголем, Ви даєте йому можливість потрапити у Вашу кров ще швидше, ніж, якби Ви просто дали йому можливість зробити це через шлунок.

Якщо Ви не хочете сп’яніти, не влаштовуйте показові дегустації, навіть якщо це частина Вашої професії.
Отже, це були найвідоміші способи, як не сп’яніти за столом під час святкування, наприклад, Нового Року. Звичайно ж, всі ці поради можуть стати в нагоді Вам під час будь-якої події, на якій обов’язково буде алкоголь.
Найвірнішим способом не сп’яніти буде, звичайно ж, взагалі не пити спиртних напоїв. Я не стала виділяти цю пораду в окремий пункт, тому що вона є надто очевидною і навіть, я б сказала, кумедною, однак, будь-ласка, хоч на хвилинку задумайтесь про це.

А поки що ми тільки вчимося пити і не п’яніти на найулюбленіших святах, давайте трохи про це поговоримо? Який пункт Вам здався найцікавішим? Може бути, у Вас є деякі ситуації з життя, які безпосередньо пов’язані з нашою сьогоднішньою темою? Залишайте Ваші коментарі нижче! Дуже було б цікаво почути, що Ви думаєте з цього приводу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *