Багатьох людей цікавить, чого більше приносить поїдання таких смачних фісташок: шкоди чи користі. Як будь-який продукт, для когось вони корисні, а комусь варто обмежити себе в поїданні цих смачних горішків. А ось що говорять з цього приводу експерти.
Користь і шкода фісташок, на думку фахівців
Фахівці з харчових продуктів стверджують, що фісташки дуже калорійний продукт. Вони містять необхідні людині для молодості і здоров’я мінеральні речовини та амінокислоти. Велика кількість міститься у фісташках Е вітаміну. Він відповідає за омолодження та відновлення шкіри, волосся, нігтів.
Користь і шкода фісташок обговорюється не тільки фахівцями по харчових продуктах, але і медиками.
Вчені про користь і шкоду фісташок
Вчені проводили дослідження в Університеті Пенсільванії і з’ясували, що використовувати в раціоні горіхи потрібно, але тільки фісташки. Вони обгрунтовують свій висновок тим, що саме ці горіхи містять найбільшу кількість корисних речовин, які необхідні для організму людини.
Користь і шкода фісташок досліджувалися довгі роки, і ось до чого вони прийшли. Виявляється, необхідно з’їсти жменьку фісташок в день, щоб відчути позитивний ефект. Це властивість значно відрізняється від ефективності інших горіхів.
Чого ж більше приносять фісташки: шкоди чи користі?
Користь і шкода фісташок розкриті завдяки дослідженням учених. Відомо, що вживаючи фісташки щодня можна домогтися значних результатів щодо поліпшення здоров’я.
Фісташки необхідно вживати для профілактики серцево-судинних захворювань, які виникають через порушення еластичності стінок судин. Причина цьому холестерин низької щільності. Дослідження доводять, що у людей, які вживали з їжею фісташки щодня, поганий холестерин зменшився в 7 разів.
Додавши фісташки в раціон, можна наситити свій організм бета-каротином, гамма-токоферолом. Друга річ що особливо важлива- вони допомагають запобігти серцеві напади. У фісташках міститься речовина – лютеїн, який необхідний для зору. Всі ці речовини відносяться до розряду антиоксидантів, тому фісташки допомагають організму боротися з вільними радикалами і можуть запобігати розвиток онкологічних захворювань і сповільнювати процеси старіння.
Користь і шкода фісташок вже перевірені вченими. Вживайте в їжу, і будете здоровими. Пам’ятайте, що вони дуже калорійні, тому не захоплюйтесь. Користь і шкода фісташок обговорюється скрізь, але всім відомо тільки про їх чудовий вплив на здоров’я. Китайці назвали фісташки щасливим горіхом, тому їжте їх і посміхайтеся на здоров’я!